2011. december 26., hétfő

D O V E R

Ködös és viharos időben nem tűnik barátságosnak a tengerpart, ám napfényben, derült időben hivalkodó széles homoksávja, fehér mészkőfala.
Dover „fehér sziklái” azonban még a viharos tengeren is vonzzák az utazót, mint egykor a hódítókat. Anglia kapuját immár 900 éve a hódítóknak gátat emelő sziklafalak jelentik, csakúgy, mint a ma hajón érkező turistának.
Azt mondják, hogy Dover „Anglia kapuja” . Valami hasonlót éreztem én is, csak fordítva… ott a tengeren túl van Európa. Nincs is olyan nagyon messzire 26 mérföldre (40 km) van Calais.

A ma is álló falak között van olyan, amit még Hódító Vilmos építtetett. 





A vár legszebb részét, a zömök normann vártornyot, II. Henrik építette az 12. század közepén, amely a korabeli katonai építészet egyik legjelentősebb maradványa. A vártorony tetejéről tiszta időben pontosan kivehetők a francia partok. A kastély négyzetes alakú normann lakótornyával és 27 másik tornyával Anglia legnagyobb alapterületű vára.
A doveri kastély kertből gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, a kikötőre  és a városra. 


 

 Ilyen komppal fogok Franciaországba menni (remélem hamarosan).
 További képek az alábbi linken érhetőek el:
Dover 2011

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! A fotóidat látva mindig utazhatnékom lesz. Az utolsó előtti képen a sziklafal izzik a fényben. Napfelkelte volt?
    Franciaországba komppal? Mikor?

    VálaszTörlés
  2. Elég borús idő volt... de néha a napocska előbujt :)
    Idén már szó sem lehet Franciaországról, de a közeljövőben szeretnék menni :)
    Elárulom Neked, a komp Dover - Callais oda-vissza 3 font :) Úgy gondolom egy próbát minden kép megér. Innen Eastbournból Dover autóbusszal oda-vissza 5 font...

    VálaszTörlés